fbpx

Seorang wanita terpaksa berdepan dengan detik cemas apabila rumahnya telah dipecah masuk perompak ketika dia sekeluarga pulang beraya di kampung halaman yang terletak di Kedah.

@syazaaein_

Dugaan kami sekeluarga semasa pulang raya ke kampung halaman 🥲 traumaaa sangat 😭 #takdir #dugaankehidupan

♬ Instrumen Sedih – Yuda pratama

Rumah Kena Pecah Masuk Semasa Pulang Beraya Di Kampung Halaman

Menerusi video yang dimuat naik oleh @Syazaaein_ di laman TikTok, dapat dilihat keadaan rumahnya berselerak akibat barang di semua tempat dipunggah oleh penceroboh.

Dalam keadaan yang penuh cemas, wanita tersebut turut menunjukkan keadaan di dalam bilik tidur di mana pakaian, buku-buku, beg dan barangan yang lain kelihatan bersepah di atas lantai dan katil. Difahamkan kejadian berlaku semasa mereka sekeluarga ketiadaan di rumah kerana pulang ke kampung halaman untuk meraikan hari raya aildilfitri bersama sanak-saudara di sana.

“Hadap jem dari Kedah hampir 10 jam. Sampai je di Kuala Lumpur, tengok rumah dah berselerak. Duit cash pun dia ambil, duit tabung semua dia ambil. Barang kemas pun hilang. Ikan 14 ekor yang tak bersalah pun jadi mangsa. Dia tutup suis elektrik, ikan tu pakai oksigen,” tulisnya di dalam video berkenaan.

Kena Sentiasa Berhati-Hati Dan Pasang CCTV Untuk Keselamatan

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen turut meluahkan rasa simpati dengan situasi yang dihadapi wanita itu, disamping ada juga segelintir mereka yang menitipkan pesanan agar mengambil langkah berjaga-jaga dengan memasang kamera litar tertutup (CCTV) di dalam dan diluar rumah demi keselamatan diri dan keluarga.

Kredit: TikTok Syazaaein_

[fbcomments]