fbpx

Baru-baru ini tular di laman X yang memaparkan seorang kanak-kanak dilihat hampir menjadi mangsa korban apabila dia nyaris digilis sebuah kenderaan ketika dia sedang melarikan diri daripada seekor anjing liar dalam kejadian pada Sabtu.

VIDEO DI BAWAH

https://x.com/malaysiaviralll/status/1784159532329107714?s=46&t=lOtDPMyIYmtDu_EQulWeUw

Berlari Ke Tengah Jalan Hingga Nyaris Digilis Kereta

Menerusi rakaman kamera papan muka (dash cam) dari sebuah lori, kelihatan seorang kanak-kanak berlari dalam keadaan cemas sehingga tidak menyedari keadaan sekeliling apabila dikejar anjing liar.

Situasi tersebut menyaksikannya terlanggar sebuah kenderaan jenis Perodua Myvi berwarna hitam yang menyebabkannya terjatuh di atas jalan raya.

Namun, kanak-kanak lelaki itu terselamat apabila Proton Wira yang berada di belakang sempat mengelak daripada menggilisnya sambil dia bangun untuk menyelamatkan diri.

Beberapa pengguna jalan raya lain kemudiannya kelihatan keluar daripada kenderaan masing-masing untuk melihat keadaan budak lelaki berkenaan yang tidak mengalami kecederaan serius.

Reaksi Netizen

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata meluahkan rasa kegusaran dan mendesak agar pihak atasan dapat mengambil tindakan dengan menangkap haiwan liar yang sering mengundang ancaman.

Kredit: X MALAYSIAVIRALLL

[fbcomments]