fbpx

Seorang penyanyi lelaki veteran era 80-an dan juga merupakan komposer yang disyaki memukul abang iparnya di sebuah flat Bandar Tun Razak, Cheras pada petang Ahad dilaporkan telah ditahan polis.

Pukul Abang Ipar Guna Batang Besi

Difahamkan penyanyi veteran tersebut disyaki memukul abang iparnya dengan menggunakan batang besi sehingga menyebabkan kecederaan. Kejadian tercetus dipercayai berpunca daripada salah faham antara mangsa yang berusia 41 tahun dan suspek yang berusia 64 tahun.

“Suspek kemudian bertindak memukul menggunakan besi panjang di bahagian kepala, belakang badan, mata kiri dan bahagian lain mangsa. Akibat daripada kejadian itu, mangsa mengalami pendarahan di bahagian kepala dan menerima dua jahitan, bengkak mata kiri, lebam di tangan kiri dan luka di tangan kanan,” jelas sumber mStar.

Rupanya Penyanyi Itu Adalah Shidee, Kena Reman Selama 4 Hari

Individu yang didakwa memukul abang iparnya seperti yang tertera di atas adalah Shidee. Beliau telah ditahan polis dan perkara tersebut disahkan sendiri oleh pengurus Shidee iaitu Fendy.

Menurut Fendy, beliau mengetahui Shidee ditahan polis selepas menghubungi keluarganya, namun mereka tidak mahu mengulas dengan lebih lanjut tentang insiden terbabit.

“Ya, Shidee adalah individu yang ditahan polis semalam. Bagaimanapun saya tidak boleh berkongsi sebarang maklumat mengenai kejadian itu kerana masih dalam proses siasatan polis.

“Saya mohon orang luar tidak membuat sebarang spekulasi atau andaian sebab ia hanya akan memburukkan lagi keadaan. Biarlah pihak polis melengkapkan siasatan berhubung kes ini terlebih dahulu,” katanya.

Difahamkan, kejadian berlaku di rumah ibu mentua suspek dan ianya bukanlah kali pertama mereka berselisihan faham. Shidee ditahan selepas pihak polis menerima laporan daripada mangsa.

Sekadar info, pada tahun 2010, Shidee pernah terpalit isu kontroversi yang mengatakan perkahwinannya tidak direstui ibu mentua disebabkan jarak usianya dengan isteri agak jauh. Shidee dan isterinya Siti Fairunnisa Aziz mendirikan rumah tangga pada 1 Februari 2010 dan dikurniakan tiga orang cahaya mata.

Kredit: Mstar

[fbcomments]