fbpx

Impian semua umat Islam di dunia ini adalah mahu menjejaki ke tanah suci dan ianya juga merupakan ibadah rukun iman yang kelima iaitu mengerjakan haji bagi yang mampu.

Baru-baru ini tular di laman TikTok yang memaparkan seorang lelaki berjaya memenangi cabutan bertuah pakej umrah selepas membeli baju Melayu jenama tempatan, Bulan Bintang melalui laman web baju melayu berkenaan.

@madakmal_

Ya Allahhhhhhh macam tak percaya. Rezeki mama dapat hadiah umrah. Jarang betul bertuah camni TQ @bulanbintangclothing @meripergibulat 😭 #bulanbintang #bajumelayu #fyp @Bulan Bintang Clothing HQ @meri yang busy

♬ original sound – mal – mal

Menang Cabutan Bertuah Pakej Umrah

Menerusi video yang dimuat naik oleh @madakmal_ di laman TikTok, ibu kepada lelaki tersebut membaca sebuah doa sebelum menebus cabutan bertuah melalui laman web baju Melayu itu.

Mereka yang ketika itu berada di dalam kereta terkejut dan tergamam kerana tidak menyangka akan memenangi cabutan bertuah pakej umrah.

“Ya Allah macam tak percaya. Rezeki mama dapat hadiah umrah. Jarang betul bertuah macam ini,” tulisnya di ruangan kapsyen.

Sehingga kini, video tersebut telah meraih lebih 637,400 tontonan dan mendapat lebih 63,900 tanda suka daripada warganet selepas dimuat naik dalam aplikasi tersebut.

Netizen Ucap Tahniah

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen tidak henti mengucapkan ucapan tahniah buat keluarga lelaki berkenaan dan mereka juga percaya bahawa doa dan berkat seorang ibu mampu membuka pintu rezeki selepas melihat video yang dikongsikan itu.

Kredit: TikTok madakmal_

[fbcomments]