fbpx

Baru-baru ini tular sebuah video yang memaparkan empat beranak menaiki sebuah motosikal terlibat dalam kemalangan selepas dihempap sebatang dahan yang patah di Jalan Bukit Putus, Kuala Pilah semalam.

Video di bawah:

https://x.com/redzuannewsmpb/status/1795457147666329931?s=46&t=lOtDPMyIYmtDu_EQulWeUw

Dahan Pokok Jatuh Dan Menghempap Pembonceng Motosikal & Kanak-Kanak Terbabit

Menerusi video yang dimuat naik oleh @redzuanNewsMPB di laman X, difahamkan dahan pokok yang kelihatan sudah reput secara tiba-tiba jatuh semasa motosikal yang dinaiki empat beranak melalui kawasan tersebut.

Tidak dapat mengawal keadaan, motosikal terbabit kemudiannya terbabas dan mengakibatkan pembonceng wanita serta seorang kanak-kanak perempuan tercampak ke tengah jalan raya.

Pada masa yang sama, sebuah kenderaan jenis Proton Saga yang lalu bersebelahan motosikal tersebut difahamkan turut terkena serpihan dahan itu dan sempat memberhentikan keretanya apabila melihat mangsa terjatuh.

Kedua-Dua Mangsa Dilaporkan Cedera

Difahamkan kedua-dua mangsa yang terjatuh itu telah mendapatkan rawatan di Hospital Tuanku Ampuan Najihah (HTAN) di Kuala Pilah susulan mengalami kecederaan ringan di bahagian muka.

Ketika kejadian, mereka dikatakan sedang dalam perjalanan membuat penghantaran makanan.

Menurut sumber polis, sehingga jam 6 pagi tadi mangsa masih belum membuat sebarang laporan di balai polis di kawasan berdekatan mereka.

Kredir: X redzuanNewsMPB

[fbcomments]