fbpx

Penyanyi terkenal, Mawi atau nama sebenarnya Asmawi Ani membuat pendedahan mengejut apabila dia memaklumkan bahawa dirinya pernah berdepan dengan pengalaman sakaratul maut pada masa dahulu.

Video di bawah:

https://vt.tiktok.com/ZSYAu9mfw/

Pernah Disahkan Mati 15 Minit

Menerusi perkongsian video yang dimuat naik oleh @kerul.series di laman TikTok, difahamkan pendedahan tersebut dibuat ketika penyanyi berkenaan menghadiri satu sesi podcast di laman Youtube KerulSeries.

Menurut Mawi, beliau mengalami gejala muntah sebelum disahkan mati selama 15 minit.

“Waktu itu saya muntah darah dan disahkan mati 15 minit, kemudiannya saya hidup balik. Betul bro, ini real. Jantung saya berhenti.

“Masa itu yang ada tengok saya ialah pak cik saya, isteri saya dan kembar dia”, ceritanya.

Mawi turut mendedahkan bahawa ahli keluarganya  yang berada bersama ketika itu mahu membacakan surah Yasin buatnya kerana disahkan tidak bernyawa lagi.

Nurse pun datang tengok saya memang dah tak ada dah. Dan diorang (yang ada) dah plan nak bacakan surah Yasin dah untuk saya sekali, saya buka mata balik”, tambahnya.

Pedihnya Sakaratul Maut

Menceritakan semula kejadian yang dialami, Mawi berkata dia merasakan seperti liang roma di bahagian kulitnya seakan tersiat semasa sakaratul maut mula menimpa dirinya.

“Masa itu waktu asar, saya rasa macam ada benda (roh) masuk bahagian kaki saya dan naik sampai ke lutut kemudian dia keluar.

“Lepas itu, dia masuk dari lutut sampai ke pinggang dan leher kemudian dia keluar lagi. Maksudnya bahagian badan saya dah mati, tinggal kepala je yang masih hidup dan boleh bergerak.

“Sampai je di bahagian kepala seakan dah nak keluar roh itu, saya terasa di bahagian liang roma kulit macam kena siat dan mengembang. Macam ada benda nak keluar daripada jasad kita.

“Dan masa dia nak keluar itu, saya nampak semua benda berpusing dan bersepai macam nak kiamat. Lepas itu benda itu terus keluar dari kepala saya dan sebab itulah saya disahkan mati selama 15 minit”, dedahnya.

Untuk penceritaan penuh, anda boleh pergi ke laman Youtube di bawah:

https://youtu.be/zZbDV0msnNQ?si=iWBZTaqnXBg34U8h

Kredit: TikTok & Youtube Kerulseries

 

[fbcomments]