fbpx

Baru- baru ini tular di media sosial yang memaparkan seorang lelaki memakai maskot “Elmo” bertindak memukul seorang individu di kali lima dalam kejadian di pusat beli-belah Dataran Pahlawan, Melaka.

Video di bawah:

https://www.instagram.com/reel/C6-R6HeS6n5/?igsh=MzVlenQ4cnFwcGxq

Maskot Elmo Tumbuk Lelaki Hingga Cedera

Menerusi rakaman video berdurasi 34 saat yang dikongsikan oleh @utusanonline di laman Instagram, dapat dilihat maskot tersebut menumbuk lelaki yang duduk di kawasan itu sebelum beredar dari tempatnya.

Difahamkan kejadian berlaku akibat lelaki berkenaan telah menumbuk perut maskot Elmo terbabit semasa dia sedang bekerja.

Lelaki Ditumbuk Sampai Muka Berdarah

Perakam kejadian memaklumkan bahawa lelaki yang ditumbuk itu cedera sehingga berdarah di bahagian muka, manakala ‘Elmo’ itu tiada kecederaan dan dia tidak sepatutnya berbuat demikian.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Melaka Tengah iaitu Asisten Komisioner Christopher Patit berkata, setakat ini pihaknya tidak menerima sebarang laporan berhubung kejadian.

“Kita akan semak dahulu sama ada video tersebut adalah klip lama atau baru. Jika ia baru berlaku, kita akan buat laporan supaya tindakan dapat diambil,” katanya.

Kredit: Utusan Online

[fbcomments]