fbpx

Usahawan sensasi iaitu Datuk Seri Aliff Syukri menjelaskan niatnya untuk mengeluarkan lagu raya baharu pada tahun ini hanyalah sekadar April Fool semata-mata.

Mohon Maaf Kepada Semua. Tiada Keluaran Lagu Raya Baharu. Hanya Sekadar Gurauan

Menerusi hantaran video yang dimuat naik oleh Aliff Syukri di laman Instagram miliknya, beliau memohon maaf kepada semua warganet dengan gurauan yang dilakukannya itu sehingga mendatangkan kemarahan orang ramai.

“Lagu raya saya tahun ini tak ada pun. Saya saja sakat korang semua. Kepada mak dan isteri saya, jangan marah ye. kepada korang semua..April Fool! Selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri. Cuba tulis di bawah siapa dah kena prank dengan saya? Kepada yang menunggu lagu saya tu..April Fool! Minta maaf semua saya hanya menyakat korang je, jangan lah serius sangat. Hidup kena happy sahaja,” katanya.

Netizen Tak Setuju Kerana April Fool Haram Disambut

Walaupun begitu, ramai diantara netizen yang kurang berpuas hati dengan pengakuan dibuat kerana sambutan April Fool adalah hari yang haram disambut oleh umat Islam. Mereka turut menasihati agar Aliff tidak perlu lakukan April Fool bagi menghormati sensitiviti agama, terutamanya pada bulan mulia ini.

Kredit: Instagram aliffsyukriterlajaklaris

[fbcomments]