fbpx

Usahawan dessert terkenal iaitu Kieda Crepe dilaporkan telah mengalami kerugian sebanyak RM800,000 selepas rumahnya dipecah masuk oleh individu tidak dikenali dalam kejadian pada 25 April yang lalu.

Gambar penuh di bawah:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0ff1oCNPcMXXJFQP537tXbL3TQ2jp3aD6v5ZjQvtYhUsy5J37v7z8iQFJNsgGfF2cl&id=100002253308569&mibextid=WC7FNe

Rumah Kena Pecah Masuk, Lepas 40 Hari Baru Ada Kekuatan Nak Bercerita

Perkara tersebut dikongsikan sendiri oleh Kieda atau nama sebenarnya Siti Nur Khalieda Yusra Mohd Jais di laman Facebooknya semalam selepas 40 hari kejadian malang itu berlaku.

Kata Kieda, dia tidak mahu memberitahu tentang kejadian yang menimpanya terlalu awal di media sosial kerana mahu memberi ruang kepada pihak berkuasa untuk menjalankan siasatan.

Namun sehingga kini, masih tiada lagi tangkapan dilakukan oleh pihak polis meskipun sudah lebih sebulan kes tersebut berlaku.

“Hari ini (semalam) genap 40 hari Kieda dan Amy diamkan diri untuk tak update tentang ujian besar ni, ramai sangat tertanya-tanya, ramai berteka-teki dan ramai juga yang mendoakan.

“Pada 25 April 2024 (Khamis) hari yang Kieda tak akan lupakan. Balik ja dari kedai Kieda dan suami terkejut sangat.

“Rumah Kieda kena pecah masuk, total anggaran kehilangan barang Kieda RM800,000, lagi RM200,000 cukup sejuta. Laporan polis telah dibuat malam kejadian juga.

“Dan sampai sekarang masih tiada apa-apa info yang Kieda terima. Tiada tangkapan kes Kieda yang boleh ceritakan dan tiada jawapan yang boleh buat Amy dan Kieda tenang.

“Kenapa Kieda tak viral kan ja awal-awal dulu? Sebab kieda tak mau ganggu siasatan polis. Tapi.. sampai sekarang no answer yang kami terima,” ceritanya.

Perompak Bawa Lari Peti Besi, Duit Raya Dan Barangan Kemas

Kieda turut memberitahu perompak dapat masuk ke kediamannya melalui tingkap, sekaligus membawa lari peti besi, duit raya dan barangan kemas miliknya.

“Kami hidup dalam keadaan trauma. Waktu kejadian, rumah Kieda tak ada selerak teruk, perompak tu masuk melalui tingkap, mereka ambil peti besi dan duit raya and serta cincin emas di atas meja mekap.

“Dan waktu kami masuk dalam rumah pun masih berbau badan si pencuri ni dan lantai masih basah. Bayangkan traumanya kami saat tu sampai hari ini.

“Ini ujian Kieda dan Amy. Kieda harap semua lebih berhati-hati. Dan kieda harap ada jawapan untuk report polis yang kieda dah buatkan,” jelasnya lagi.

Susulan kejadian itu, Kieda memohon agar orang ramai dapat mendoakan semoga urusan penangkapan suspek dipermudahkan dan berharap akan menerima berita baik daripada pihak berkuasa kelak.

“Minta semua doakan yang baik baik untuk kami. Dan semoga doa yang baik baik ini berbalik buat kalian semua.

“Demi Allah. Kieda rindu semua barang-barang kieda. Bukan senang nak cari semua tu.. hujan panas, letih badan ni tak terkata laa sakit saat nak mendapatkan sesuatu..

“Tetapi kieda yakin dengan Takdir Allah Swt. Allah sebaik baik perancang. In sha Allah akan ada jawapan yang baik untuk orang yang teraniaya. Dah hilang abah tak sampai setahun, hilang pulak semua emas-emas semangat diri seorang perempuan,” tulisnya.

Kredit: Facebook Khalieda Yusra

 

[fbcomments]