fbpx

Pemergian Abam Bocey pada suatu masa dahulu amat menggemparkan seluruh rakyat Malaysia terutamanya buat kumpulan pelawak Bocey yang terdiri daripada Allahyarham Abam, Fad dan juga Achey.

Baru-baru ini, kelihatan Achey, Fad dan juga seorang pelawak yang dikenali sebagai Atu telah menziarahi pusara Abam dalam keadaan hujan sejurus kelakuan mereka telah menambat hati peminat di luar sana.

@fadbocey8

🥺🤍🤍🤍 #fad #achey #abam #fadbocey #acheybocey #abambocey #alfatihah #fyp #fypシ #fypage #foryou #masukfyp #foryourpage #bocey

♬ bunyi asal – fadbocey8 – fadbocey8

Menziarahi Pusara Abam Dalam Keadaan Hujan

Berdasarkan video yang dimuat naik oleh @fadbocey8 di laman TikTok miliknya, ia memaparkan tiga sahabat berhimpit dalam satu payung menziarahi pusara kawan baik mereka, Abam. Lebih menyayat hati, mereka datang menziarah dalam keadaan hujan dan terpaparnya muka yang sayu dapat dilihat oleh masing-masing ketika melawat sahabat yang tiada sisi.

Achey atau nama sebenarnya Mohd Nasir Hamzah turut menjawab tujuan mereka datang ke tanah perkuburan tersebut dan beliau menjawab untuk menziarahi sahabat mereka sebelum kamera dialihkan ke arah pusara arwah.

“Buat apa hujan-hujan ini? Melawat sahabat. Assalamualaikum Abam. Sejuk tak Abam?”, ujarnya.

Muka Kelihatan Sayu Ketika Lihat Pusara Arwah

Dalam perkongsian yang lain, Fad turut meluahkan rasa rindu terhadap kumpulan yang pernah dibina bersama Allahyarham suatu ketika dahulu. Video yang berdurasi 32 saat tersebut memperlihatkan riak wajah ketiga-tiga sahabat sayu seolah-olah mengimbau kembali kenangan bersama arwah.

Rindu Bocey

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen tidak henti untuk memberi sedekah al-Fatihah buat arwah disamping mereka turut mengagumi keakraban yang dibina mereka.

Kredit: TikTok fadbocey8

[fbcomments]