Penyanyi Shila Amzah,33, mempunyai ura-ura sedang hangat bercinta dengan seorang lelaki yang lebih muda darinya iaitu Ubai Mz. Shila juga hampir kantoi apabila terlepas memanggil Ubai dengan panggilan Yang (singkatan kepada sayang) sewaktu siaran langsung di TikTok sebelum ini.
Teka-teki hubungan mereka kini terjawab apabila perkara ini disahkan oleh pasangannya yang juga pempengaruh TikTok selepas dihubungi Harian Metro.
Ubai atau nama sebenarnya Muhammad Ubaidillah Mohd Zulkefli, 25 berkata, dia mula berkawan rapat dengan Shila selepas penyanyi itu melalui fasa sukar dalam kehidupan peribadinya.
“Saya sudah mengenali Shila sejak tahun 2011, tapi hubungan kami bertambah akrab sekitar 2014.
“Namun sejak tahun lepas hubungan kami menjadi semakin rapat selepas dia mengalami fasa sukar dalam hidupnya (bercerai).
“Sebagai kawan saya sentiasa mahu yang terbaik untuk Shila dan ada disampingnya saat dia memerlukan peneman untuk meluahkan segala ujian yang dilalui.

“Tak sangka hubungan itu lama-kelamaan menjadi semakin serius dan semalam dia berkongsi mengenai hubungan kami ketika siaran langsung di TikTok,” katanya ketika dihubungi Harian Metro.
Menurut Ubai, pendedahan dibuat Shila pada sesi siaran langsung di TikTok adalah secara spontan selepas ‘diasak’ oleh peminat dan disaksikan lebih 13 ribu pengikut.
“Kami memang tidak berniat nak bercerita mengenai hubungan kami semalam. Tapi entah macam mana, tiba-tiba Shila berkongsi mengenai perkenalan dan status hubungan kami.
“Sebenarnya siaran langsung itu dibuat sekadar suka-suka saja sementara tunggu Shila bersiap untuk keluar bermain badminton bersama.
“Walaupun semalam saya tak banyak cakap tapi dia adalah teman istimewa saya dan kami selesa berkawan. Malah kami banyak berkongsi persamaan.
“Buat masa ini, saya belum membawa Shila bertemu ahli keluarga lagi, tapi Alhamdulillah famili saya okey dengan perhubungan ini,” katanya.
Semalam Shila dan Ubai mendedahkan mengenai status hubungan dan perkenalan mereka yang selama ini menjadi teka-teki.
“Saya selesa dengan Ubai, lagi satu nak cakap, keluarga dan adik beradik saya semua okay je. Korang jangan nak cakap macam tak direstui ke apa benda sebab yang sebelum-sebelum ini mungkin ada sebabnya kalau tak suka,” jelas Shila.
Sekadar info, Shila pernah mendirikan rumah tangga dengan Haris Idraki Elias pada April 2018, namun ikatan perkahwinan mereka tidak berpanjangan apabila mengumumkan telah bercerai pada Februari 2022.
Hasil perkahwinan tersebut, Shila dikurniakan seorang anak lelaki iaitu Seth Uwais, 2 tahun.
Sumber: Harian Metro, Xtra