fbpx

Muhammad Nor Imran Maula Abd Jalil melakukan sujud syukur ketika menerima penghargaan kerajaan negeri selepas menyelamatkan empat remaja perempuan yang hampir lemas pada 27 Mei lalu.

Menerusi laporan Harian Metro, lelaki berusia 31 tahun itu terharu menerima sumbangan RM7,000 dan Skim Usahawan Tani Perbadanan Pembangunan Pertanian Negeri Perak seluas satu hektar.

“Terima kasih kepada kerajaan negeri terutama Menteri Besar Perak, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu dengan sumbangan ini. Saya sangat menghargainya dan terharu.”

Bagaimanapun, guru kelas al-Quran dan Fardu Ain (Kafa) tersebut agak terkilan kerana masih mencari pasangan suami isteri yang turut membantu pada hari kejadian.

“Saya sudah cuba mencari mereka tetapi gagal. Sejujurnya saya susah hati hingga tak lena tidur memikirkan bagaimana mahu mengesan mereka kerana pasangan itu juga wajar diberi penghargaan.

“Jika mereka terbaca berita ini tolong hubungi saya. Saya masih ingat wajah pasangan itu dan mereka menaiki Proton Wira Aeroback berwarna kelabu.” 

Terdahulu, empat remaja tersebut dihanyutkan arus selepas kereta dinaiki bersama seorang lagi rakan dipercayai hilang kawalan sebelum terbabas ke dalam tali air berdekatan Kampung Gajah, Bota.

Namun mujur salah seorang mangsa berjaya menyelamatkan diri sebelum memohon pertolongan daripada Muhammad Nor Imran.

[fbcomments]