fbpx

‘Tak gurau Mi’, itu antara trademark popular daripada insan istimewa dikenali sebagai Asif. Buat peminat Drama Spontan, pasti sudah cukup mengenali dengan pelakon ini yang sememangnya tak kering gusi gara-gara gelagat lucunya.

Youtuber kelahiran Kelantan, Syahmi Sazli bersama team produksinya semakin mendapat tempat dalam hati penonton dengan video-video mereka yang lucu dan sarat dengan pengajaran.

Youtuber yang baru memenangi anugerah Video Pendek Terbaek dalam Konsert Throwbaek Astro itu sering menampilkan sepupunya, Muhammad Asyiff bin Suhaimi sebagai antara watak utama video mereka.

Lakonan spontan Asif yang merupakan remaja istimewa itu sering mencuit hati warga maya yang melihatnya.

“Mi, Isyak masuk dah?”

Baru-baru ini, Syahmi berkongsi sekeping gambar Asif sedang menunaikan solat. Katanya, mereka baru sahaja menonton video pembuangan ulat yang berada di dalam kulit. Sengaja mengusik Asif, Syahmi berkata itu akibatnya apabila seseorang tidak menunaikan solat.

Respon Asif membuatkan ramai terhibur dan terbuka mata;

Mi, Isyak masuk dah? Aku nak sembahyang, kalau tak masuk neraka.

Ternyata perkongsian ini mendapat perhatian  netizen, rata-rata memberi komen positif terhibur dengan lawak spontan mereka berdua.

Netizen juga memberitahu terkesan dengan tindakan Asif kerana remaja istimewa itu lebih memahami tentang konsep syurga neraka berbanding masyarakat normal lain.

[fbcomments]