fbpx

Jika sebelum ini Safiey Illias ada menyatakan bersedia untuk untuk bertemu dengan mana-mana pendakwah yang berniat untuk membimbingnya. Tapi ni dia kata, dia memilih untuk merujuk dengan individu yang dia selesa iaitu Ustaz Ebit Lew.

BACA : “Jangan Pumpang2 Di Media Sosial Je, Jangan Jadi Ustaz/PU Sejenis Kejadian Alam” – Safiey Illias

BACA : “Susah Juga Bila Dah Sesat Anggap Diri Benar”- PU Syed Ajak Bersemuka Dengan Safiey & Sajat

Menurut Safiey, dia tidak mempunyai sebab untuk bertemu dengan Pencetus Ummah (PU) kerana merasakan ini sekadar untuk pemasaran semata-mata. Bukan mahu berlagak, namun dia tidak mahu melibatkan ramai orang dalam masalah dirinya.

Saya tahu dengan siapa yang perlu dirujuk dalam hal ini. Saya lebih selesa dengan Ustaz Ebit Lew. Saya ada nombor dia untuk dihubungi. Bukan saya berlagak tapi tak perlu libatkan ramai orang dengan masalah saya. Saya ada beberapa orang kenalan dari pejabat agama dan juga ustaz-ustaz yang lain.

Saya tak perlu cari PU ini, atas sebab apa? Semua ini sekadar pemasaran saja. Sebenarnya lebih okey kalau dia menghubungi saya secara peribadi.

Rasa geram tu ada tapi tak mengapa, saya boleh terima. Kalau tengok Ustaz Ebit Lew dia tak pernah sentuh bab ini. Dia diam saja, tak ada buat pendedahan macam ni.

[fbcomments]