fbpx

Walaupun sering sibuk dengan aktiviti amal jariah terhadap golongan memerlukan, pendakwah terkenal ustaz Ebit Lew tidak lupa menguruskan beberapa perniagaan yang dimiliki selama ini.

Terbaru, beliau mengeluarkan ‘buah tangan’ terbaru iaitu rekaan t-shirt yang mempunyai cetakan “Saudaraku disebalik ujian ada rahmat”.

Menurut Ebit, ramai yang membuat permintaan ingin memiliki t-shirt tersebut sebelum berjaya menghasilkan sejumlah stok untuk dijual dalam talian secara ‘online’ bermula malam tadi.

Pohon doakan

“Doakan yer. Ramai minta nak t-shirt. Syukur baru siap tadi. Saudaraku yang dikasihi nak order tunggu malam ni di shoppe. Sehelai Rm29,” tulisnya di laman Facebook.
Posting tersebut menerima 33,000 tanda suka dan hampir 1,000 komen netizen yang memberi sokongan padu terhadap perniagaan pendakwah itu selain meminta beliau menghasilkan baju versi muslimah pula.

Tidak kurang terdapat juga individu mendoakan agar kehidupan pendakwah berusia 36 tahun itu sentiasa dilimpahi rezeki serta berjaya di dunia dan akhirat.

Pohon doakan yer. Doakan yer. Ramai minta nak Tshirt. Syukur baru siap tadi. Saudaraku yang dikasihi nak order tunggu…

Posted by Ebit Lew on Selasa, 9 Jun 2020
[fbcomments]