fbpx

Selepas tular tentang laporan yang dibuat oleh pembantu rumah Datuk Aliff Syukri, pelbagai spekulasi timbul dan andaian yang dibuat oleh netizen.

Walaupun ianya masih lagi dalam siasatan polis, netizen terlebih dahulu menjatuhkan hukuman kepada usahawan tersebut. Turut terpalit dengan isu ini ialah, ibu kepada bekas anak angkat Datuk Aliff.

Qayyum diambil semula oleh ibu kandungnya

Qayyum atau lebih mesra dengan panggilan Yom, bekas anak angkat Datuk Aliff atau nama sekarang Luth Ali Al-Haq. Ramai yang meninggaIkan komen diruangan IG miliknya dan mengucapkan syukur kerana Yom telah ‘diseIamatkan’ dari menjadi mangsa seperti Ameena.

Jika sebelum ini ibu Yom dikecam kerana mengambil dan memisahkan Yom dari keluarga angkatnya tapi kini netizen seakan-akan faham mengapa semua ini terjadi.

Ibu Yom mengeruhkan keadaan

Dalam pada itu ada juga netizen yang kurang gemar apabila ibu Yom menjawab soalan berkenaan dengan Ameena. Dia dikatakan boleh mengeruhkan keadaan dengan menjawab soalan dari para pengikutnya.

Tidak bersyukur dan tak bertanggungjawab

Selain itu, ibu Yom dikatakan tidak bersyukur dan tak bertanggungjawab ketika memberikan anaknya kepada Datuk Aliff pada suatu masa dulu.

Qayyum turut ditunjal dan dilabel cacat oleh Datuk Aliff

Kesal dengan tuduhan yang dilemparkan, ibu Yom menerangkan sedikit sebanyak tentang apa yang berlaku.  Ini adalah sebab kenapa ibu Qayyum mengambil semula anaknya daripada jagaan Datuk Aliff Syukri;

Kepada netizen sepatutnya tidak perlu membabitkan orang lain dalam hal kontroversi yang berlaku. Malah tidak perlu bertanya atau kaitkan tentang Yom/Ali serta Ameena kerana ia mungkin boleh keruhkan keadaan dan menyebabkan kedua-dua pihak salah faham.

Malah sekarang ni pun Yom dah membesar dengan sihat dan ceria.

[fbcomments]