fbpx

Saban hari pasti ada sahaja cerita penderaan terhadap haiwan. Banyak kita lihat kes-kes sebegini telah berlaku di Malaysia. Dan yang terbaru ini pula dimana seorang lelaki menggantung anjing miliknya di pokok mangga.

Tular video dia di media sosial. Perkara ini telah dipandang serius oleh pihak Persatuan Haiwan Malaysia dimana NGO ini memohon bantuan orang ramai untuk menjejak keberadaan penjenayah pengganas haiwan ini.

Lelaki gantung anjing miliknya di pokok mangga berdegil tidak mahu lepaskan tali gantung anjing dan mencabar supaya penyelamat laporkan kepada polis.Bantu Animal Malaysia jejak keberadaan penjenayah pengganas haiwan ini. Tawaran saguhati RM3,000.00 kepada sesiapa dapat jejak lelaki pengganas haiwan yang gantung anjing begini hingga laporan polis dibuat, pengganas haiwan didakwa dan disumbat ke penjara.Whatsapp Animal Malaysia +601120901097 untuk bekalkan maklumat lengkap. Kerahsiaan peribadi dijamin terpelihara.Lokasi kejadian : Sungai Bidu, Banting Selangor#dvs #perhilitan #pbt #animals #stray #wildlife #wild #wildanimals #dogs #cats #strayanimals #saveouranimals #cruelty #animalcruelty #saveourstray #feeder #animalfeeder #law #justice #voice #advocacy #animallaw #animaladvocacy #animalvoice #animaljustice #malaysiaanimals #animalmalaysia #malaysiaanimalassociation#aktakebajikanhaiwan2015 #aktapemuliharaanhidupanliar2010

Posted by Persatuan Haiwan Malaysia – Malaysia Animal Association on Rabu, 6 Mei 2020

Tawaran saguhati sebanyak RM3,000.00 akan diberi kepada sesiapa yang dapat jejak lelaki tersebut sehingga laporan polis dibuat untuk mendakwanya kemuka pengadilan. Difahamkan kejadian berlaku di Sungai Bidu, Banting Selangor.

Sesiapa yang mempunyai maklumat lelaki ini sila whatsapp pihak Animal Malaysia di talian +601120901097 untuk bekalkan maklumat lengkap. Kerahsiaan peribadi dijamin terpelihara.

[fbcomments]